Film „Djeca“ je trajni zapis o tragediji

0

VLASENICA – Dokumentarni film „Djeca“ autora Denisa Bojića, koji govori o roditeljima koji su izgubili svoju djecu tokom proteklog rata, prikazan je danas u Domu kulture u Vlasenici.
„Ovaj film je trajan zapis o tragediji koja nikada ne smije izblijediti iz našeg pamćenja, kao ni bol i tuga roditelja koji su izgubili svoju djecu. Želimo da ovaj film bude doprinos kulturi sjećanja srpskog naroda“, rekla je novinar Dragana Knežević u ime Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/, u čijoj produkciji je snimljen ovaj film.

Ovaj dokumentarni film, snimljen u produkciji RTRS-a, svjedočenje je četiri preživjela roditelja, od 36 očeva i majki u Republici Srpskoj, koji su u otadžbinskom ratu izgubili po troje djece.

Akteri filma su Joka Milovanović, Mileva Lazarević i Mileva Župić, koje su u ratu izgubile po tri sina, te Marinko Bjelica koji je ostao bez dva sina i jedne kćerke.

Projekciji filma u Vlasenici, kojoj su prisustvovali i čelnici te opštine, prethodilo je svečano otvaranje obnovljene Spomen-sobe poginulim borcima otadžbinskog rata na teritoriji opštine Vlasenica.

Postavka Spomen-sobe premještena je sa druge lokacije na prostor u Domu kulture, koji je adaptiran sa oko 10.000 KM novca opštine Vlasenica i Ministarstva za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske u iznosu od blizu 10.000 KM.

Molitvu je služio sveštenik Vladimir Radonjić, a svečanom otvaranju, pored predstavnika boračkih organizacija i porodica palih boraca i građana, prisustvovali su načelnik opštine Dragoslav Todorović i predsjednik Skupštine Aćim Todorović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare