Festival dramskog stvaralaštva od 14. do 17. novembra

0

VLASENICA – Na Festivalu dramskog stvaralaštva „Vlasenica 2019“, koji će biti održan od 14. do 17. novembra, nastupiće pozorišta iz Trebinja, Foče, Višegrada, Mostara, Kaknja, Zavidovića i grada domaćina.

Cilj Festivala, koji će u Vlasenici biti održan drugu godinu, jeste umrežavanje različitih pozorišnih trupa iz BiH, kao i podsticanje i jačanje kritičkog mišljenja kod mladih.

Direktor Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ Goran Đurić rekao je Srni da će Festival okupiti 65 mladih glumaca.

„U okviru Festivala biće odigrane po dvije predstave. Osim toga što će mladi iz različitih gradova imati priliku da se upoznaju i druže, moći će da iznesu svoja mišljenja kroz debatu na okruglom stolu, koji će biti organizovan svake večeri nakon nastupa“, rekao je Đurić, koji je i jedan od organizatora Festivala.

On je naveo da će stručni tročlani žiri odabrati najbolje među učesnicima u više kategorija.

Vlasenički srednjoškolci će na Festivalu odigrati predstavu bez teksta sa mnogo scenskih pokreta.

Vođa pozorišne trupe „Midl ejdžs“ /The Middle Ages/ Vesna Drljić rekla je da predstava treba da pokaže različitost među ljudima u pogledu religije.

„Mi ćemo da prikažemo da je čovjek samo čovjek pod istim svodom, kao svih ostalih sedam milijardi na planeti i da smo suštinski svi isti“, rekla je kazala je Drljić.

Projekat je finansijski podržan kroz program koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije /IOM/, uz podršku USAID-a.

Podršku projektu, koji će biti održan u Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“, pruža Kulturna scena „Male stvari“ iz Trebinja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare