Eranović: Situacija mnogo bolja, zbog praznika moguće pogoršanje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Epidemiološka situacija na području Sarajevsko-romanijske regije mnogo je povoljnija i manji je broj lica zaraženih virusom korona čije stanje zahtijeva bolničko liječenje, ali zbog proteklih praznika postoji opasnost da se stanje ponovo pogorša, izjavila je specijalista infektologije u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Žanka Eranović.

Eranovićeva je Srni rekla da je na kovid odjeljenju Bolnice „Srbija“ trenutno hospitalizovano 16 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

„Stanje je mnogo povoljnije i manji je broj inficiranih, iako su domovi zdravlja i dalje opterećeni zaraženim pacijentima čija klinička slika ne zahtijeva upućivanje na bolničko liječenje“, pojasnila je Eranovićeva.

Govoreći o trećem talasu pandemije, koji se bliži kraju, Eranovićeva je primijetila da su kliničke slike kod pacijenata hospitalizovanih u Bolnici „Srbija“ sve ozbiljnije, a period liječenja sve duži, što predstavlja dodatno opterećenje.

Ona je ukazala da se sada javljaju pacijenti svih životnih dobi, ali da, na sreću, još nema u većem broju djece i omladine.

„Mi se nadamo da je rezultat povoljnije epidemiološke situacije poštovanje preporučenih epidemiološkoh mjera. Ipak, protekli praznici nam ulivaju određeni strah da ćemo u narednom periodu imati povećanje broja oboljelih, te zbog toga molimo stanovništvo da i dalje poštuje sve mjere“, naglasila je Eranovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare