Električari u humanoj misiji

0

VLASENICA – Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Radne jedinice “Elektrodistribucija” Vlasenica sutra će učestvovati u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Zvorniku, rekao je Srni predstavnik davalaca iz Vlasenice Nedeljko Milić.

“Dragocjenu tečnost daće 20 električara iz Vlasenice, Milića, Šekovića, Zvornika i Bratunca, koji su od ranije poznati kao veliki humanisti”, istakao je Milić.

Akciju organizuje “Elektro-Bijeljina”, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Zvornik, ali će zbog epidemije virusa korona biti organizovana u manjem obimu nego ranijih godina.

Milić je naveo da je do sada krv dao 28 puta i da će to činiti sve dok ga zdravlje služi.

“Imamo u prosjeku oko pet litara krvi u tijelu, nadoknadićemo poklonjenu dozu za 24 časa, zbog čega bih poručio svima da pomognu bolesnima, nekad su i sekunde bitne. Nemojte da dozvolimo da zbog nedostatka krvi neko izgubi život”, istakao je Milić.

On je rekao da je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrodistribucije” Vlasenica u februaru učestvovao u jednoj ovakvoj akciji na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu koju je organizovalo Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Rudar” iz Ugljevika i u kojoj je prikupljeno 70 doza krvi.

“Djelujemo u okviru tog aktiva koji je najjači u dobrovoljnom davalaštvu i ima više od 1.000 članova, zbog čega smo ponosni da smo u društvu takvih humanista”, istakao je Milić.

Aktiv dobrovoljnih davalaca “Elektro – Bijeljina”, koji ima 400 članova, tokom godine poklanja krv četiri puta, ali se i u hitnim situacijama odazivaju na pozive.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments