Električari u humanoj misiji

0

VLASENICA – Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Radne jedinice „Elektrodistribucija“ Vlasenica sutra će učestvovati u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Zvorniku, rekao je Srni predstavnik davalaca iz Vlasenice Nedeljko Milić.

„Dragocjenu tečnost daće 20 električara iz Vlasenice, Milića, Šekovića, Zvornika i Bratunca, koji su od ranije poznati kao veliki humanisti“, istakao je Milić.

Akciju organizuje „Elektro-Bijeljina“, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Zvornik, ali će zbog epidemije virusa korona biti organizovana u manjem obimu nego ranijih godina.

Milić je naveo da je do sada krv dao 28 puta i da će to činiti sve dok ga zdravlje služi.

„Imamo u prosjeku oko pet litara krvi u tijelu, nadoknadićemo poklonjenu dozu za 24 časa, zbog čega bih poručio svima da pomognu bolesnima, nekad su i sekunde bitne. Nemojte da dozvolimo da zbog nedostatka krvi neko izgubi život“, istakao je Milić.

On je rekao da je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „Elektrodistribucije“ Vlasenica u februaru učestvovao u jednoj ovakvoj akciji na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu koju je organizovalo Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Rudar“ iz Ugljevika i u kojoj je prikupljeno 70 doza krvi.

„Djelujemo u okviru tog aktiva koji je najjači u dobrovoljnom davalaštvu i ima više od 1.000 članova, zbog čega smo ponosni da smo u društvu takvih humanista“, istakao je Milić.

Aktiv dobrovoljnih davalaca „Elektro – Bijeljina“, koji ima 400 članova, tokom godine poklanja krv četiri puta, ali se i u hitnim situacijama odazivaju na pozive.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare