EJOF: Učešće prijavilo 48 zemalja

0

Na Evropskom zimskom omladinskom olimpijskom festivalu /EJOF 2019/ u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, koji će biti održan od 9. do 16. februara sljedeće godine, učešće takmičara prijavilo je 48 država.

Na festivalu se očekuje 1.500 sportista iz 50 evropskih zemalja, s tim da države Azerbejdžan i Malta, vjerovatno, neće biti u mogućnosti da potvrde učešće, s obzirom da nemaju dovoljno takmičara u zimskim sportovima, saopšteno je danas iz EJOF-a.

Takođe, direktno u organizaciju će biti uključeno oko 2.000 ljudi, od kojih je 1.200 volontera.

Iz EJOF-a podsjećaju da je prošle sedmice predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao u Banjaluci sa predsjednikom Evropskog olimpijskog komiteta Janezom Kocijančićem, predsjednicima olimijskih komiteta Srbije i Hrvatske, Božidarom Maljkovićem i Zlatkom Matešom, te sa predsjednikom i potpredsjednikom Olimpijskog komiteta BiH Marjanom Kvesićem i Sinišom Kisićem o organizaciji EJOF-a 2019. i da je tom prilikom dao punu podršku ovom projektu i izrazio vjerovanje da je održavanje ovog najvećeg sportskog događaja, poslije ZOI 84, od velike važnosti za Republiku Srpsku i BiH.

Naredne sedmice u planu je četvrta posjeta Koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta.

EJOF 2019. godine nastavlja sa promocijom svojih aktivnosti, i poručuje da će od 13. do 15. aprila učestvovati na Inter-dens festivalu u Sarajevu.

Riječ je jednom od najznačajnijih i najvećih plesnih festivala Jugoistočne Evrope, o događaju koji okuplja više od 4.000 posjetilaca, te 3.000 takmičara iz oko 12 zemalja.

U maju, EJOF 2019. posjetiće dva velika sportska sajma u Sarajevu i Banjaluci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments