EJOF šalje snažnu poruku o dva grada

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom, koji je istakao da je Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF/ festival mladosti, sporta i uspješnosti, što je slika koja je potrebna svakom gradu i svakoj zemlji.

Vuković je rekao da je Fild pohvalio Istočno Sarajevo i Sarajevo na organizaciji EJOF-a 2019, na kojem Velika Britanije učestvuje sa 27 takmičara.

Vuković je pozvao Filda da tokom EJOF-a posjeti borilišta i da prisustvuje manifestaciji zatvaranja u petak, 15. februara, ispred Gradske uprave Istočno Sarajevo, gdje će biti priređen nezaboravan događaj.

On je dodao da je sa Fildom razgovarao i o korupciji, izbornom zakonu, kao i o svim temama koje se tiču gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo i njihove saradnje.

“Nadamo se da ćemo u narednom periodu rješavati i one teme koje se tiču odnosa dva grada, kao i one na republičkom nivou, a koje imaju refleksiju na lokalni nivo”, naveo je Vuković.

Fild je čestitao Vukoviću i njegovom timu na odličnoj organizaciji EJOF-a, ističući da je slogan “Dva grada, a jedan san” pozitivna priča i da će uspješna saradnja u okviru EJOF-a poslati snažnu poruku o dva grada i šire.

On je izrazio zadovoljstvo što će biti u mogućnosti da prati takmičenja odličnih sportista i ceremoniju zatvaranja EJOF-a.

Fild je dodao da je razgovarano i o drugim stvarima u kojima Ambasada i Vlada Velike Britanije pomažu, a to su bitni reformski procesi koji prave razliku u životima građana.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić i zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments