Edukacija građana o zaštiti od porodičnog nasilja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijski službenici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo danas su kroz razgovor i podjelu informativno-edukativnog materijala edukovali građane o krivičnom djelu i prekršaju nasilja u porodici, kao i postupanju policije i nadležnih organa s ciljem zaštite žrtve i sprečavanja daljeg nasilja u porodici.Riječ je o kampanji „Stop nasilju u porodici“ koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi u saradnji sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD u BiH /Icitap/.

Cilj kampanje je da se građani upoznaju šta je nasilje u porodici, kao i njihovo animiranje da, ukoliko imaju saznanja, nasilje prijave policiji, saopšteno je iz Centra.

Na području Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, u 2015. godini prijavljena su 62 slučaja nasilja u porodici od čega 19 krivičnih djela, što je 50 odsto manje u odnosu na isti period 2014. godine, te 43 prekršaja, odnosno 2,27 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine.

U prvih šest mjeseci ove godine evidentirana su 43 slučaja nasilja u porodici od čega devet krivičnih djela i 34 prekršaja, što ukazuje na tendenciju smanjenja ove vrste krivičnih djela i prekršaja, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare