Dušan Sekulić oduševio publiku

0
Dušan Sekulić oduševio publiku
Dušan Sekulić oduševio publiku

MILIĆI – U Milićima je održan koncert muzičkog sastava iz Bijeljine predvođenog svjetskim virtuozom na harmonici Dušanom Sekulićem, koji brojnim koncertnim nastupima u Evropi, Aziji i Australiji oduševljava svjetsku publiku.

Sekulić se milićkoj publici sinoć predstavio u prepoznatljivom muzičkom maniru, svirajući kompozicije različitih stilova, u kojima harmonika zauzima centralno mjesto.

„Nastojali smo da muzikom prošetamo kroz epohe i vrijeme, da se harmonika predstavi u nešto drugačijim muzičkim stilovima. Kod nas harmonika važi kao narodni instrument, međutim, ona može mnogo više – od klasične, pop, rok i džez muzike, stranih obrada hitova, pa do naših autorskih kompozicija“, rekao je Sekulić Srni.

Sinoćnji koncert na ljetnoj pozornici organizovan je u okviru manifestacije „LJetni festival kulture i sporta – Milići“, čiji je pokrovitelj i organizator milićka Kompanija „Boksit“.

U pratnji Sekulića sinoć u Milićima bili su i Željko Lučić, na solo gitari, Ivana Mirosavljevć na ritam gitari, Branislav Rajković na udaraljkama, te Ognjen Filipović na bas gitari.

Dušan Sekulić rođen je u Sarajevu 1985. godine.

Harmoniku svira od pete godine, gdje se ubrzo zainteresovao za klasičnu muziku.

Magistrirao je najvišom ocjenom na Bečkom konzervatorijumu u klasi profesora Jovice Đorđevića.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare