Druženje čitalaca sa piscem i glumcem Sašom Terzićem

0

ISTOČNO SARAJEVO – U knjižari Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Istočnom Sarajevu danas je, povodom oktobra – Mjeseca knjige, organizovano druženje čitalaca sa piscem i glumcem Sašom Terzićem.

Dejan Kerleta iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske rekao je da je ovo jedno u nizu druženja sa književnicima koje Zavod u organizuje u oktobru povodom mjeseca knjige, ali i zbog toga što zbog pandemije virusa korona nije održan tradicionalni beogradski Sajam knjiga.

„U želji da sačuvamo taj sajamski duh, organizovali smo manifestaciju `Sajamski dani` u knjižarama Zavoda širom Republike Srpske“, rekao je Kerleta.

On je istakao da ljubitelji knjige sva izdanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Srpske tokom trajanja manifestacije, od 20. do 30. oktobra, mogu kupiti po cijenama nižim od 20 do 70 odsto.

Prema njegovim riječima, tokom manifestacije će, uz poštovanje epidemioloških mjera, biti organizovana druženja sa čitaocima autora čija je djela izdao Zavod za udžbenike.

„I ta minimalna druženja su prilika da se napravi interakcija između čitalaca i autora i mislim da smo u tom uspjeli“, dodao je Kerleta.

Grupi čitalaca, među kojima su najbrojniji bili osnovci iz Istočnog Sarajeva, danas se predstavio autor knjige „Mjesečev jahač“ Saša Terzić, koji je i glumac Dječijeg pozorišta iz Banjaluke.

Terzić, koji za sebe kaže da je glumac lutkar sa stažom, ali mladi pisac, izrazio je zadovoljstvo što je došao u svoj rodni grad i što će se za vrijeme „Sajamskih dana“, osim u Istočnom Sarajevu, sa djecom i čitaocima družiti i u Prijedoru.

„Nedavno sam imao čast da budem na štandu Zavoda na sajmu u Banjaluci. Tada sam bio kostimiran i nosio svoju scenografiju, a za posjetioce je Zavod pripremio majce sa odštampanim nazivom moje knjige, zbog čega sam bio posebno srećan“, rekao je Terzić, koji je i na današnje druženje donio dvije pozorišne lutke.

U okviru „Sajamskih dana“ sutra će se u knjižari Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske u Bijeljini sa čitaocima družiti Branko Stanković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare