Drugi međunarodni Đurđevdanski festival 28. i 29. aprila

0

ISTOČNA ILIDžA – Drugi međunarodni Đurđevdanski festival folklora biće održan 28. i 29. aprila u Istočnom Sarajevu, a očekuje se nastup oko 450 učesnika, članova 13 kulturno-umjetničkih društava iz Srbije, Ukrajine, Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske.

“Međunarodni Đurđevdanski festival folklora, kulturnom politikom grada Istočno Sarajevo i opštine Istočna Ilidža, ustanovljen je kao manifestacija od gradskog interesa i u skladu sa koncepcijom ove manifestacije programe ćemo realizovati na više lokacija u gradu, dok će centralni događaj biti održan u Sportskoj dvorani `Slavija`“, izjavio je danas novinarima predsjednik SKUD-a “Boško Vujadin“ iz Istočne Ilidže Milosav Kokić.

Prema njegovim riječima, otvaranje manifestacije i svečani defile ulicama Istočnog Sarajeva planiran je za 28. april u 17.00 časova u porti crkve Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama.

Prethodno će svi učesnici festivala tokom prijepodneva učestvovati u narodnim sporskim igrama na terenima u Kasindolu.

Istog dana koncerti će biti održani u Kasindolu i Vojkovićima sa početkom u 19.00 časova.

Finalno takmičarsko veče predviđeno je za 29. april u dvorani “Slavija“ sa početkom u 19.00 časova.

Kokić je najavio da ovaj festival ima takmičarski karakter i da će sveukupni pobjednik, odnosno najuspješnije društvo dobiti tradicionalnu nagradu ikonu Svetog Đorđe, rezbarenu u drvetu.

“Nagrade i diplome biće dodijeljene i društvima koja budu imala najbolju koreografiju, nošnju, orkestar i scenski prikaz, dok će pehar pripasti najuspješnijoj sportskoj ekipi“, rekao je Kokić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare