Drugi kamp prijeteljstva na Tjentištu

0

FOČA – Manifestacija „Kamp prijateljstva 2012“ biće održana od 6. do 9. jula na Tjentištu u Nacionalnom parku “Sutjeska”, saopšteno je iz Ferijalnog saveza Republike Srpske /FERS/, koji je organizator.

Tokom kampa, koji će biti održan uz podršku Vlade Republike Srpske i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, učesnici će moći da nauče nešto novo iz oblasti mobilnosti mladih, da steknu pojedine vještine koje će im koristiti u daljem životu, kao i da uživaju u kulturno-zabavnim aktivnostima.

“Na ovaj način veći broj mladih iz Republike Srpske imaće priliku da posjete neke od kulturno-istorijskih odredišta koja su im do sada možda bila nedostupna ili nedovoljno interesantna, čime će se stvarati generacija mladih koja će biti realno upoznata s istorijskim i kulturnim nasljeđem, kao i turističkim potencijalima ove regije, a samim tim i Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju.

„Kamp prijateljstva 2012“ je obrazovno-sportska manifestacija kojoj je prvenstveno cilj promocija mobilnosti mladih, razmjena iskustava mladih iz različitih dijelova Republike Srpske, te edukacija, podizanje svijesti i unapređenje generičkih znanja učesnika kampa.

Cilj kampa je i promocija lokalnih turističkih potencijala, i to onih usko vezanih za omladinski turizam, kao što su avanturistički turizam, planinski turizam i slično.

Osim manifestacije „Kamp prijateljstva“, u Nacionalnom parku “Sutjeska” se 9. do 11.jula održava i konferencija o omladinskom turizmu „Perspektive razvoja omladinskog turizma u Nacionalnom parku `Sutjeska`“, koju FERS realizuje u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma RS i Turističkom organizacijom RS.

Tematika konferencije biće prilagođenost Nacionalnog parka “Sutjeska”, kao i drugih turističkih sadržaja na prostoru opštine Foča, te turističke destinacije mladim gostima, ali i promocija proizvoda i resursa kojima ova prekrasna prirodna oaza raspolaže.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments