Doputovalo 26 djece sa Kosova i Metohije

0
Doputovalo 26 djece sa Kosova i Metohije

HAN PIJESAK – U Han Pijesak je stiglo 26 djece sa Kosova i Metohije, koja će do 23. juna boraviti u posjeti kod svojih vršnjaka.

Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić rekao je Srni da će se svi u ovoj lokalnoj zajednici potruditi da djeci sa Kosova i Metohije ova sedmodnevna posjeta ostane u najljepšem sjećanju.

On je podsjetio da ove godine Han Pijesak slavi bitnu godišnjicu – stotinu godina proslave Vidovdana u ovom mjestu.

“Dolazak djece sa Kosova i Metohije iz sela Banja i Suvo Grlo je najljepši poklon našoj opštini koji smo mogli dobiti u susret obilježavanju ovog jubileja”, rekao je Ostojić.

Ostojić je izrazio zadovoljstvo u ime svih građana Han Pijeska što će djeca iz bratske Srbije, sa Kosova i Metohije, moći provesti nekoliko dana u slobodi i miru kod svojih vršnjaka na Han Pijesku, uz potpunu slobodu kretanja koju u svojim sredinama nemaju.

“Suvišno je podsjećati da smo jedan narod, da smo braća, da smo preživjeli mnogo sličnih nevolja mi u Srpskoj i oni na Kosovu i Metohiji i da jedni druge moramo pomagati na sve načine, što evo i činimo”, istakao je Ostojić.

U Republiku Srpsku juče stiglo oko 900 djece sa Kosova i Metohije u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima Kosmeta, a centralni doček bio je u Andrićgradu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments