Donesene odluke sa ciljem razvoja turizma

0
Donesene odluke sa ciljem razvoja turizma

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su s ciljem razvoja turizma odluke koje se odnose na davanje u zakup zemljišta za postavljanje žičare „Zip lajn“, te odluku o davanju dozvole za turistički vozić, koji će upotpuniti turističku ponudu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je prepoznat veliki značaj turizma u razvoju opštine sa promocijom turističkih potencijala.

„Turistički vozić i žičara će od ovog ljeta upotpuniti turistički sadržaj i mi ćemo nastaviti da proširujemo turističku ponudu, sa ciljem povećanja broja turista“, istakao je danas Đurević.

On je napomenuo da je donesena odluka o radu za vrijeme vjerskih praznika, kojom se utvrđuje ko može da radi za vrijeme praznika.

Šef kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da će odluka za postavljanje žičare diprinijeti razvoju turizma, kao i odluka o turističkom voziću, a sve sa ciljem zadržavanja turista u gradu.

„Usvojen je pravilnik o uslovima i načinu davanja u zakup zemljišta nepokretnosti opštine ispod tržišne vrijednosti“, kazao je Andrić.

On je pojasnio da se pravilnikom definiše davanje u zakup prostora ili zemljšita čiji je vlasnik opština pod povoljnim uslovima, uz obavezu da se zapošljavaju ljudi sa područja ove opštine i da taj nadzor traje najmanje osam godina.

Andrić je istakao da ovaj pravilnik izdvaja Višegrad od ostalih opština i podstrek svima da dođu, što je za Višegrad prednost pogotovo kada je riječ o novim investitorima i zapošljavanju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments