Donacija vrijedna više od 100.000 KM psihijatrijskoj bolnici

0

SOKOLAC – Specijalna bolnica za psihijatriju na Sokocu dobila je od Rotari kluba iz Austrije svu potrebnu opremu vrijednu više od 100.000 KM za objekat muškog akutnog odjeljenja gdje se izvode završni radovi, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor ove bolnice Biljana Renovica Cvijetić rekla je danas Srni da je ova donacija dopremljena juče zahvaljujući punoj podršci Nedeljka Simića iz Srebrenice, koji vodi jedan od Rotari klubova.

Ona je izjavila da je sličnih donacija bilo i ranije i da je ovaj put donirana sva oprema za objekat muškog akutnog odjeljenja na kome se privode kraju radovi na rekonstrukciji.

„U tom objektu će na ovaj način biti obezbijeđeni idealni uslovi za boravak pacijenata i rad medicinskog osoblja usklađeni sa traženim standardima specijalne psihijatrijske ustanove“, istakla je direktor bolnice.

Cvijetićeva je dodala da je u ovoj bolnici najveći pritisak na prijem pacijenata na muško akutno odjeljenje i da je rekonstrukcija tog objekta bila neophodna.

Ona je naglasila da će u ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi biti formirana Komisija koja će izvršiti sve potrebne aktivnosti o prihodovanju te opreme, što će pozitivno uticati na finansijsko poslovanje Specijalne bolnice za psihijatriju.

Prema njenim riječima, ova zdravstvena ustanova, uz garanciju Vlade Republike Srpske, nedavno je dobila podršku za kreditno zaduženje u iznosu od 5.000.000 KM i sa tim sredstvima će biti riješena sva dugovanja iz ranijeg perioda i obaveze ustanove koje su sada oko 4.000.000 KM.

Direktor je podsjetila da je tokom 2017/2018. godine je u krugu Specijalne bolnice za psihijatriju na Sokocu rekonstruisan još jedan objekat i opremljen novom opremom zahvaljujući donacijama.

Ona je navela da je ova bolnica prije dvije godine dobila saglasnost resornog ministarstva da se bavi i djelatnostima psiho-gerijatrije i bolestima zavisnosti, što znači da će u ovoj zdravstvenoj ustanovi biti puno ulaganja i rada.

Psihijatrijska bolnica na Sokocu počela je sa radom 1958. godine kao ustanova za zbrinjavanje hroničnih duševnih bolesnika.

Sada je u njoj smješteno oko stotinu pacijenata iz svih krajeva BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare