Dolazak na Svjetsko prvenstvo u biciklizmu potvrdio legendarni DŽoni Hugerland

0

ISTOČNO SARAJEVO – Učešće na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu za amatere koje će u Istočnom Sarajevu biti održano od 5. do 10. oktobra potvrdio je jedan od navećih biciklista novije istorije tridesetdevetogodišnji Holanđanin DŽoni Hugerland.

Hugerland je pohvalio organizaciju nedavno održane kvalifikacione trke u Istočnom Sarajevu, navodeći da je sve bilo na najvišem nivou, te da jedva čega dolazak na Svjetsko prvenstvo, saopšteno je iz Asocijacije za sport.

„Krenuću od hotela, transporta, do hrane i naravno staze. Vidi se da organizator poznaje materiju i da zna šta je potrebno biciklistima. Zato se naporno spremam za oktobar i jedva čekam da se ponovo vidimo“, poručio je Hugerland.

Sa direktorom Svjetskog prvenstva u amaterskom biciklizmu Vladimirom Kuvaljom Hugerland se upoznao na kvalifikacionoj trci u LJubljani i odmah obećao da će doći u Istočno Sarajevo da vozi kvalifikacije, iako je već imao normu za završnicu.

„Biciklizam je moj život, pa iako više nisam tako mlad, a one profesionalne trke su iza mene, bicikl je i dalje moj najbolji prijatelj. Poslije godina presije i jurnjave za rezultatima, sada uživam u životu istovremeno vozeći trke i sjajno se zabavljajući. Obožavam da vidim nešto novo, a malo je reći da sam se oduševio u Istočnom Sarajevu i na Jahorini“, ispričao je Hugerland.

On je naglasio da je Jahorina prelijepa, te da je planina, i pored toga što živi u Austriji gdje ima hotel, nešto što ga svaki put iznova fascinira.

Iako je priznao da mu pobjede više nisu toliko važne, Hugerland je dvije je zabilježio u Istočnom Sarajevu – prvo je na Palama fenomenalno odvezao hronometar i oduvao konkurenciju, a potom je i na Jahorinu u Granfondo trci stigao kao prvi.

„Nije bilo lako. Na brdu sam imao neke od svojih najsvjetlijih trenutaka karijere, ali posljednjih desetak kilometara pred cilj na Jahorini osjetio sam velike probleme. Počeli su da me hvataju grčevi, staza je prilično teška, ali ja volim izazove baš kao i svi koji se bave ovim sportom, pa ne sumnjam da će Svjetsko prvenstvo biti vrlo zanimljivo“, naglasio je Hugerland.

Svjetsko prvenstvo u biciklizmu za amatere na programu je od 5. do 10. oktobra, a biće vožene ukupno četiri discipline, hronometar, timski hronometar, mediofondo trka i posljednjeg dana 10. oktobra, veliko finale – granfondo trka.

Za sada je prijavljeno više od 450 biciklista, a iz gotovo 50 zemalja svijeta, a u posljednje dvije sedmice pred start šampionata očekuje se još dosta prijava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare