Dodik posjetio preduzeće “Alpro”

0
Dodik posjetio preduzeće

VLASENICA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Vlasenici, nakon posjete preduzeću “Alpro” gdje je danas sa probnim radom počeo pogon plastifikacije aluminijumskih profila, vrijedan 1.200.000 KM, da je zahvalan vlasnicima, menadžmentu i radnicima te firme što su u teškim vremenima izdržali sva iskušenja i bilježe dobre poslovne rezulatate.

“Sve ovo nesumnjivo je važno ne samo za Vlasenicu, nego i Republiku Srpsku. Ovo jača naše uvjerenje u naš način života i opstanka na ovim prostorima”, rekao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da je to postignuto, zahaljujući poslovnoj politici preduzeća, ali i dobroj koleraciji sa lokalnim strukturama vlasti.

“Mislim da i oni mogu da koriste neke od programa za zapošljavanje, mada sam čuo da ovdje stabilno radi 120 ljudi”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je izrazio zahvalnost i grčkim vlasnicima i partnerima koji su ulagali i napor i novac u nove proizvodne linije u “Alpru”.

Direktor preduzeća “Alpro” Vladan Nastić novinarima je rekao da je ova godina prelomna za to preduzeće i da je “Alpro” konačno krenuo uzlaznom poslovnom putanjom.

“U ovoj godini bilježimo odlične poslovne rezultate. Danas smo imali i skupštinu akcionara na kojoj je sve to potvrđeno. `Alpro` je, kao dio Alumil grupacije, opredijeljen da ostane ovdje i dijeli sudbinu ovog naroda i ove lokalne zajednice”, rekao je Nastić.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević novinarima je rekao da je zadovoljstvo posjetiti najaču firmu u Vlasenici, koja godinama važi za jednu od najuspješnijih u regiji i Republici Srpskoj.

“Ovdje se realizuju nove investicije, što znači da je je opredjeljenje ove kompanije za budućnost. Kao načelnik opštine dajem im apsolutnu podršku u onome što rade i planiraju”, rekao je Kraljević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments