Vlada će obezbijediti pola miliona KM za Dom zdravlja

0
Vlada će obezbijediti pola miliona KM za Dom zdravlja

VLASENICA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Vlasenici da će Vlada Srpske preuzeti obavezu da obezbijedi 500.000 KM kako bi se riješili najurgentniji problemi Doma zdravlja u tom mjestu.

Dodik je danas u prostorijama opštine Vlasenica razgovarao sa načelnikom te lokalne zajednice Miroslavom Kraljevićem i ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem o problemima u vezi sa funkcionisanjem lokalnog Doma zdravlja, koji je preopterećen naraslim obavezama.

“Potrebno je 500.000 KM da bi se omogućilo da Dom zdravlja počne da funkcioniše na zdravim osnovama. Bogdanić će preuzeti obavezu da Vlada obezbijedi ta sredstva kako bi smo riješili ono što je najurgentnije, mada je ukupan dug veći od 3.000.000 KM”, rekao je Dodik.

Dodik je sa rukovodstvom ove opštine razgovarao i o potrebi izgradnje kružne saobraćajnice na dijelu magistralnog puta, kako bi se izbjegli problemi u odvijanju saobraćaja.

On je naveo da je preduzeće “Putevi Republike Srpske” obezbijedilo 300.000 KM za kružnu saobraćajnicu, a da je potrebno izdvojiti novac i za rješavanje imovinskih probleme. “Dogovorili smo se da opština i Direkcija za puteve to urade pola-pola”, rekao je Dodik.

On je istakao i potrebu za jačanjem Šumarskog fakulteta u Vlasenici i uvođenja novih studijskih programa.

“Kroz program pomoći Vlade Srbije dobili smo izvjesna sredstva i ukupno imamo na raspolaganju 1,5 miliona KM koji bi trebalo uložiti u izgradnju Studentskog doma, čime se trajno biti etabliran taj školski program na ovom prostoru”, rekao je Dodik.

On je dodao da će ove godine u Vlasenici biti izgrađena nova policijska stanica i realizovano još nekoliko važnih razvojnih projekata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments