Mljekara “Pađeni” zainteresovana za otkup mlijeka od paljanskih proizvođača

1

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i vlasnik mljekare “Pađeni” iz Bileće Nenad Vukoje dogovorili su se da bude razmotrena mogućnost uspostavljanja saradnje s ciljem otkupa svih raspoloživih količina mlijeka od paljanskih poljoprivrednika.

Jugović je rekao Srni da će opština Pale i mljekara “Pađeni” uskoro razmotriti koji bi to bio najbolji način da se poljoprivrednici ozbiljno stimulišu za proizvodnju mlijeka kao osnovnu djelatnost.

“Za nas je važno da priznata i na tržištu prepoznatljiva mljekara `Pađeni` ima najozbiljnije namjere u vezi sa otkupom mlijeka na području opštine Pale i da je spremna da po najpovoljnijim uslovima na tržištu preuzme sve raspoložive količine koje mogu biti proizvedene na ovom području”, naveo je Jugović.

On je ocijenio da takav stav predstavlja jasan signal i za opštinsku upravu da u što kraćem roku preduzme korake koji bi pozitivno uticali na cjelokupan aranžman.

“Preuzeo sam obavezu da što prije okupim sve proizvođače mlijeka i one potencijalne na području Pala i omogućim im da u direktnom razgovoru sa rukovodstvom mljekare `Pađeni` pronađu najbolji način za uspostavljanje saradnje, odnosno kooperantskog odnosa”, rekao je Jugović.

U mljekari “Pađeni”, koja je kao najozbiljniji otkupljivač mlijeka već odavno pozicionirana u cijeloj hercegovačkoj regiji, ali i na području opština Rogatica, Sokolac i od nedavno grada Zvornika, ističu da su spremni da takvu ulogu preuzmu i na području Pala.

“Mljekara `Pađeni` poznata je kao ozbiljan prerađivač mlijeka i korektan poslovni partner koji obaveze izvršava u potpunosti i pravovremeno, trudeći se da ispoštuje proizvođače”, rekao je vlasnik ove bilećke mljekare Nenad Vukoje.

On je izrazio nadu da će ostvariti saradnju i sa proizvođačima sa područja Pala, te uz podršku opštinske uprave i načelnika uskoro uspostaviti svojevrstan sistem otkupa mlijeka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Mislim da je ovo dobar prijedlog da poslovnu saranju. Ne treba puno pametovati, nego samo prepisati ono sto su vec susjedne opstine uradile. Opstina treba da bude nosilac svega, tj. strucne sluzbe i kompetetni ljudi i samo tako ovo moze da uspije. Pa sramota je da je na podruciju opstine Pale stocarstvo skroz zanemareno i ima ga vrlo malo.
U buducnosti opstina treba i da pokrene projekat nabavke kvalitetnih junica, a siguran sam da ce to podrzati i mljekara Padjeni, jer je to radila i sa ostalim opstinama.