Dodik obećao Rajkovićima posao i pomoć!

0

Teška sudbina supružnika Nebojše i Dragane Rajković sa Pala, koji sa četiri ćerkice žive na ivici teškog siromaštva iako su oboje fakultetski obrazovani, dirnula je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je obećao da će im u najkraćem mogućem roku obezbijediti zaposlenje!

Nakon što je Press RS u svom jučerašnjem broju objavio tužnu priču o Rajkovićima, koji su zbog teške materijalne situacije i nemogućnosti da prehrane djecu bili prinuđeni da prodaju čak i osnovne stvari iz svoje kuće, iz kabineta predsjednika RS saopšteno nam je da će odmah poslije vaskršnjih praznika ovoj porodici biti uplaćeno 2.000 maraka pomoći, kao i da će se predsjednik Dodik lično zauzeti da Nebojša i Dragana Rajković konačno dobiju stalni posao.

Ugroženima po 1.000 KM

– Predsjednik Dodik je u vašem listu pročitao priču o bračnom paru Rajković, koji sa svojom dječicom preživljava od 135 maraka dječjeg dodatka. Njihova teška sudbina zaista ga je duboko dirnula.

Prvog radnog dana poslije vaskršnjih praznika iz kabineta predsjednika RS Rajkovićima će biti dostavljena prva pomoć u iznosu od 2.000 maraka, a predsjednik Dodik je najavio i da će se lično angažovati da ovi mladi i visokoobrazovani ljudi dobiju posao u struci za koju su se školovali – kaže za Press RS Dijana Gajić, savjetnik predsjednika RS za socijalna pitanja.

Ističući da je, kao i u bezbroj drugih slučajeva, kabinet predsjednika Srpske angažovan na pomaganju porodicama koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, Gajićeva dodaje da će i 150 socijalno ugroženih porodica širom RS za Vaskrs dobiti poklon u vidu finansijske pomoći u iznosu od 1.000 maraka.

Kraj mukama!

– Osim predsjedniku Dodiku, koji se zainteresovao za naše muke i obećao da će ih riješiti, ogromnu zahvalnost dugujemo i Pressu RS preko koga je predsjednik Dodik i saznao za naš slučaj. Ova nevjerovatna vijest zatekla me je na ulici, kad su me telefonom pozvali iz kabineta predsjednika RS i saopštili da ćemo odmah poslije Vaskrsa dobiti 2.000 maraka pomoći, kao i da će se predsjednik Dodik lično angažovati da Dragani i meni pronađe stalno zaposlenje.

Vjerujte da su istog momenta počela da mi klecaju koljena! Zaista nemam riječi kojima bih opisao kako se osjećam u ovom trenutku. Kao da nam je sam Svevišnji pomogao da na ove svete i praznične dane konačno dobijemo nadu da će naša djeca moći da žive u normalnim uslovima. Hvala vam! – priča za Press RS oduševljeni Nebojša Rajković.

Podsjetimo, u jučerašnjem broju Pressa RS objavili smo priču o teškom životu Nebojše i Dragane Rajković, koji uprkos tome što oboje imaju fakultetske diplome, Nebojša Fakulteta za kriminalistiku i bezbjednost, a Dragana Filozofskog fakulteta, sa četiri ćerkice bukvalno žive na ivici gladi, bez stalnog posla i redovnih prihoda, izuzev 135 maraka koje iz Centra za socijalni rad mjesečno dobijaju na osnovu dječjeg dodatka.

Navodeći da su zbog teške materijalne situacije prinuđeni da prodaju stvari iz kuće kako bi djeci obezbijedili makar dva obroka dnevno, Rajkovići su nam rekli i da su ozbiljno počeli da razmišljaju o mogućnosti da dvije djevojčice ispišu iz škole, pošto nemaju novca za užinu i kupovinu osnovnog školskog pribora.

Savić: Jednokratna pomoć nije rješenje

Slobodan Savić, načelnik opštine Pale, za Press RS kaže da će kao prvi čovjek opštine takođe učiniti sve kako bi Nebojša i Dragana Rajković dobili posao koji će njima i njihovoj djeci obezbijediti sigurnu budućnost.

– Vjerujte da je i mene duboko potresla priča koju ste juče objavili o Rajkovićima. Nedavno sam razgovarao s Draganom i dao joj 200 maraka jednokratne pomoći, ali sam svjestan da je to premalo. Učiniću sve kako bi u saradnji s kabinetom predsjednika RS pronašli odgovarajuće zaposlenje za ove divne i obrazovane mlade ljude – kaže Savić.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju PRESS-a

(www.palelive.com / Press / Boris Knežević)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare