Dodijeljeni ključevi 10 stanova

0

VLASENICA – Pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović i načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović danas su u ovom mjestu porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima uručili ključeve 10 stanova.
Vlada Republike Srpske izdvojila je za izgradnju stanova 340.000 KM, a opština Vlasenica 30.000 KM.

Milunović je rekao novinarima da je u Republici Srpskoj pri kraju program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

„Sigurno je da u Srpskoj i dalje postoje lica iz ovih kategorija koja se nisu blagovremeno prijavila na liste za stambeno zbrinjavanje. Vlada namjerava da nakon donošenja nove uredbe o stambenom zbrinjavanju ponovo otvori konkurs, najvjerovatnije već naredne godine, da bi vidjeli koliki je ukupan broj takvih lica, nakon čega bi program bio nastavljen“, rekao je Milunović.

On je naveo da je, prema važećim listama u Srpskoj, ostalo nezbrinuto 606 lica, od čega 439 za stambene jedinice, a ostali za nepovratna novčana sredstva.

„Već je izgrađeno 139 stambenih jedinica. U toku je postupak za dobijanje upotrebne dozvole, pa će se već u ponedjeljak pristupiti dodjeli stambenih jednica u Trebinju, a potom i u ostalim sredinama“, rekao je Milunović.

Todorović je naveo da je ključeve dobilo devet porodica poginulih boraca i jedan ratni vojni invalid, dodajući da je u ovom projektu opština Vlasenica bila suinvestitor u izgradnji garsonjere.

„Mi smo nadogradnjom dva stambena objekta uspjeli da izgradimo 12 stanova, a za 10 smo danas uručili ključeve. Ovom podjelom, opština Vlasenica je, uz podršku Vlade Srpske i resornog ministarstva, uspjela da stambeno zbrine sve porodice poginulih boraca na svojoj teritoriji i gotovo sve ratne vojne invalide“, rekao je Todorović.

Programom stambenog zbrinjavanja, koji je donijela Vlada Srpske, u opštini Vlasenica je od 2008. godine zbrinuto 98 korisnika, od čega 49 stambenim jedinicama, a ostali dodjelom nepovratnih novčanih sredstava.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare