Do 1. marta tender za uklanjanje srušenih ostataka sportske dvorane

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izrazio je nadu da će do 1. marta objaviti tender za izbor izvođača za uklanjanje srušenih ostataka sa sportske dvorane, na kojoj se prošle zime obrušila krovna konstrukcija, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko milion KM.

Ćosić je rekao Srni da je Institut Građevinskog fakulteta u Sarajevu uradio izvještaj i utvrdio da je do rušenja dvorane došlo zbog greške u projektovanju, jer krovna konstrukcija nije mogla da izdrži veliki pritisak snijega.

On je naglasio da je urađen i elaborat uklanjanja srušenih dijelova dvorane, koji je dva puta išao na doradu i sada je upućen na reviziju.

„Nakon rezultata revizije, zahtjev za uklanjanje srušenih ostataka uputićemo Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, jer su oni izdali i odobrenje za gradnju“, pojasnio je Ćosić i dodao da, nakon toga, opština ide na raspisivanje tendera za izbor izvođača radova, najvjerovatnije do 1. marta.

Ćosić je rekao da će biti uklonjena obrušena čelična konstrukcija, a potom će se raditi projekat nove krovne konstrukcije.

Ukoliko budu iznađena sredstva, kaže načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, gradnja dvorane biće nastavljena. On je dodao opština u svom budžetu nema sredstava, ali će pokušati na druge načine da ih obezbijedi.

Prema njegovim riječima, još nije pravljen proračun koliko bi sada sredstava trebalo za završetak dvorane, ali će sigurno prelaziti milion KM.

Ćosić je podsjetio da je izgradnju sportske dvorane počeo grad Istočno Sarajevo, a potom je prepisao na opštinu, koja je dobila milion KM od Vlade Republike Srpske i digla kredit od tri miliona KM za završetak radova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare