Do 1. marta otvoren konkurs za nagradu “Zlatna sova”

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske pozvao je autore koji pišu na srpskom jeziku da učestvuju na konkursu za najbolji neobjavljeni roman i nagradu “Zlatna sova” za 2019. godinu, koji je otvoren do 1. marta.

Književnu nagradu “Zlatna sova” čine autorska naknada od 5.000 KM, plaketa za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka i 20 primjeraka romana, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike.

Druga nagrada je objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorska naknada od 2.000 KM i 20 primjeraka romana, dok je treća nagrada objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorska naknada od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Ako nijedan od autora tri prvonagrađena romana ne bude imao prebivalište u Republici Srpskoj, Zavod zadržava pravo da, na preporuku stručnog žirija, osim nagrađenih romana, uz prethodnu saglasnost autora, objavi još jedan roman autora sa prebivalištem u Republici Srpskoj.

U tom slučaju, roman bi bio objavljen u tiražu od 300 primjeraka, uz autorski honorar utvrđen na osnovu internih propisa organizatora konkursa.

Pravo učešća na konkursu imaju svi autori koji pišu na srpskom jeziku i koji na vrijeme dostave rukopis romana pod uslovom da nije nikada objavljen, kako na srpskom, tako ni na drugom jeziku.

Rok za proglašenje najboljeg neobjavljenog romana je 31. maj 2019. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments