Đurević: Mladi su naša budućnost

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je da ova opština daje veliki značaj i podršku mladima, koji su jedna od najbitnijih karika u društvu.
“Mladi su naša budućnost i potencijal, njima treba da se ponosimo i da u njih ulažemo.

Opština se opredijelila da mladima da veliki značaj i naši rezultati podrške iz protekle godine su veoma opravdani, jer su mladi pokazali da svojim umijećima i sposobnostima na najbolji način predstavljaju naš grad”, rekao je danas Đurević.

On je dodao da opština prati i nagrađuje sve talentovane mlade ljude, organizuje prijeme i daje im podršku na različite načine.

“Cilj je da zadržimo mlade i zato veliku podršku dajemo natalitetu, izdvajaući sredstva iz opštinskog budžeta. Veoma je važno da spriječimo odlazak mladih ljudi i omogućimo im nađu svoja zaposlenje u ovom gradu i osnuju svoje porodice”, naglasio je Đurević.

Prema njegovim riječima, za mlade je suštinski važno da budu aktivni i da iskoriste svoje potencijale, a opština je tu da pruži potrebnu podršku.
Đurević je dodao da opština za natalitet izdvaja više od 100.000 KM, a da se velika sredstva izdvajaju i za stipendije.

Među projektima koji se tiču omladine, on je izdvojio opremanje dvije muzičke sobe u Domu kulture, koje će uskoro početi sa radom, zatim uređenje fasade na obdaništu i dvorišta, postavljanje bezbjednosnih kamera i nabavku opreme za rad.

“U Osnovnoj školi je urađena fasada, stolarija, popravljen je sistem grijanja.U obje fiskulturne dvorane je uvedeno grijanje, zamijenjene su table u svim učionicama. Dvije učionice koje pohađaju učenici prvih razreda su kompletno renovirane”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini je planirano da se uradi ograda u školskom dvorištu, te da se poveća broj parking mjesta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments