Devet umjetnika naslikalo 20 radova

0

HAN PIJESAK – Zatvaranjem Likovne kolonije „Pogled“, koja predstavlja početak rada Prvog likovnog saborovanja na kojem je učestvovalo devet likovnih umjetnika koji su naslikali 20 radova, danas su na Han Pijesku završene Vidovdanske svečanosti.

Članovi Udrženja „Sveti Luka“ iz Bijeljine Panto Pantić, Milijanko Miholjčić, Petar Vidaković, Aleksandra Limunović, Aljoša Buha, Sanja Radovanović, Ivana Kokanović, Branka Pelemiš, Zoran Milinković i Vanja Manojlović su svoje slike stvarali u porti Hrama Svetog Pantelejmona.

Predsjednik ovog udruženja Panto Pantić rekao je danas Srni da su oni bili podrška da se pokrene ova likovna kolonija, koja sada nosi naziv „Pogled“, a motivi na slikama su uzimani iz prirode, i uglavnom je riječ o pejzažima Han Pijeska.

Prema njegovim riječima, korištene su dvije tehnike – crtanja ulje na platnu i akril.

U muzičkom dijelu programa učestvovali su profesor muzike na gitari Tatjana Popić i vokal Ivana Cerović, a izveli su splet raznih pjesama grčke, etno, pjevali su o ruskom konju, rodoljubive pjesme i „Zlatni dan“ od Bisere Veletanlić.

Cerovićeva je rekla Srni da su se potrudile da odsviraju širok spektar pjesama jer je obuhvaćeno više različitih žanrova.

Načelnik opštine Han Pijesak Slobodan Đurić rekao je Srni da se u ovoj opštini svake godine održavaju Vidovdanske svečanosti, u okviru kojih je održana Likovna kolonija i nastup kulturno-umjetničkih društava sa 180 učesnika, a izvedena je i Monodrama „Milunka“, koja govori o heroini oslobodilačkih ratova Srbije Milunki Savić.

Prema njegovim riječima, ovo su prave stvari o kojima svaka opština treba da vodi računa u vezi sa kulturom i da svoj doprinos tome.

„Nama je bitno da predstavimo svoje mjesto u najboljem svjetlu, gdje imamo bogatu istoriju i trudićemo se da svake godine bud bolje“, rekao je Đurić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare