Deminirano 34.000 metara kvadratnih

0

MILIĆI – Demineri Oružanih snaga BiH deminirali su površinu od 34.000 metara kvadratnih u rejonu sela Rupovo Brdo u opštini Milići, na kojoj su pronašli četiri protivpješadijske mine, izjavio je danas Srni starješina tima deminera, stariji vodnik prve klase Savo Reljić.

Reljić je dodao da će tim na tom deminerskom projektu raditi do kraja novembra, te da je u tom rejonu preostalo da se deminira površina od 24.000 metara kvadratnih.

„Ovdje su do sada bila angažovana dva manuelna tima, od kojih je jedan radio dvije sedmice, a drugi je sve vrijeme na ovoj lokaciji. Imali smo i jedan tim prega, odnosno tim kerova sa kerovođama, koji su takođe radili ovdje desetak dana i odradili značajan dio posla“, rekao je Reljić.

Deminerski timovi Oružanih snaga BiH tokom ove akcije savladali su i trodnevnu obuku za rad na novim detektorima metala marke „valon“, koje je deminarima poklonila njemačka Vlada.

„Ovi detektori do sada nisu korišteni u Oružanim snagama. S obzirom da su detektori novi i da su kvalitetniji od dosadašnjih, očekujem da će nam ubrzati proces deminiranja i olakšati rad na terenu“, naveo je Reljić.

On je istakao dobru saradnju sa opštinskim vlastima i Službom za zaštitu i spašavanje u Milićima, koji su obezbijedili neophodnu logistiku i smještaj za pripadnike deminerskih timova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments