Deblokiran rad Skupštine

0

VLASENICA – Stranke u Skupštini opštine /SO/ Vlasenica, u kojoj većinu ima koalicija okupljena oko SNSD-a, dogovorile su se danas da deblokiraju rad Skupštine, time što su, zarad postizanja kompromisa, odstupili od nekih ranijih stavova zbog kojih je došlo do zastoja u funkcionisanju SO, izjavio je predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Kraljević.

Kraljević je rekao novinarima da je skupštinska većina opozvala zaključak sa martovskog posebnog zasjedanja, kojim je od načelnika opštine Dragoslava Todorovića zatraženo da svoj rad dovede u zakonske okvire i ispoštuje ranije skupštinske odluke.

„Ostaje na snazi zaključak da će Skupština biti u stalnom zasjedanju, dok se ne ispoštuju skupštinske odluke o izboru načelnika opštinskih odjeljenja i nadzornih tijela“, istakao je Kraljević.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Pero Stojišić rekao je da u budućnosti očekuje efikasniji rad Skupštine.

„Sazrelo je mišljenje da se moramo dogovarati i, na kraju krajeva, raditi ono zbog čega su nas građani izabrali“, rekao je Stojišić.

Predsjednik vlaseničke Skupštine Sakib Zubović rekao je da je do približavanja stavova stranačkih tabora došlo ponajviše zbog obaveze hitnog provođenja aktivnosti u vezi sa popisom.

„U Vlasenici je, u odnosu na druge sredine, situacija dobra, kako god ona nekome izgledala teška. Samo neodržavanje sjednica generalno se ne odražava na funkcionisanje lokalne samouprave“, rekao je Zubović.

Odbornici vlaseničke Skupštine s, nakon postignutog dogovora održali redovno skupštinsko zasjedanje na kojem su izabrali tročlanu konkursnu komisiju za izbor članova komisije za sprovođenje popisa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare