„Dani Kasindolskog bataljona“ od 25. juna do 4. jula

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnoj Ilidži od 25. juna do 4. jula biće održana tradicionalna 20. manifestacija „Dani Kasindolskog bataljona“, u znak sjećanja na 99 pripadnika tog bataljona koji su položili život u temelje Republike Srpske.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Slobodan Maunaga rekao je Srni da je centralni događaj ove manifestacije tradicionalni pohod na Klanac, mjesto gdje su stradali prvi borci ovog bataljona, koji je planiran za 27. jun, dok će u subotu, 3. jula, u 9.00 časova kod Spomen-obilježja u Kasindolu biti služen pomen svim poginulim borcima.

Maunaga je istakao da se na ovaj način odaje počast poginulim pripadnicima Kasindolskog bataljona.

On je istakao da će u subotu, 3. jula, Boračka organizacija „Ilidžanski borac“ organizovati prijem za porodice poginulih boraca, a u sportskom dijelu manifestacije biće održan memorijal „Boško Vujadin“ za seniore, turnir u malom Fudbalu „Danko Remić“ za pionire, kao i turnir u stonom tenisu.

Turnir se organizuje pod pokroviteljstvom Opštinske boračke organizacije „Ilidžanski borac“ i nosi ime po komandantu Interventnog voda i Kasindolskog bataljona Bošku Vujadinu.

„Kao i svake godine, kulturnim i sportskim manifestacijama u okviru `Dana Kasindolskog bataljona` želimo skrenuti pažnju narodu da se neke stvari ne smiju zaboraviti“, rekao je Maunaga.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare