Danas kamen-temeljac za izgradnju studentskog doma

0
Ilustracija

Na Palama će danas biti položen kamen-temeljac za izgradnju novog objekta studentskog doma, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevo. Iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu najavljuju da je svečanost polaganja kamena-temeljca predviđena za 14.00 časova na parceli „Koran tri – Pale“, lokacija pored magistrale.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je Srni da izgradnja studentskog doma na Palama velika potreba, te da Univerzitet u Istočnom Sarajevu mora da napravi elaborat o ekonomsko-socijalnoj opravdanosti i izabere modalitet finansiranja izgradnje.

„Ministarstvo je dalo sve pretpostavke da Univerzitet može da počne sa tim aktivnostima. Našli su potencijalne izvođače i sada moraju da naprave elaborat o ekonomsko-socijalnoj opravdanosti, te izaberu jedan od modaliteta gradnje ovog objekta – da li prema Zakonu o javno-privatnom partnerstvu, Zakonu o koncesiji ili na neki treći način“, objasnio je Mutabdžija.

Izgradnja novog studentskog doma, čiji će ukupni kapacitet biti 600 kreveta i koji će značajno podići kvalitet života i standarda studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, trebalo bi da bude okončana do septembra 2014. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare