Članovi „Javorine“ pomažu starijoj populaciji

0

Planinarsko društvo „Javorina“ sa Pala uručilo je danas donaciju u hrani i ličnoj higijeni bračnom paru Jugović, koji je zagazio u duboku devetu deceniju života, a zbog pojave virusa korona ne smiju izlaziti napolje.

„Djeda je na postelji, a baka teško pokretna“, rekao je Srni sekretar Planinarskog društva Simo Terzić, koji je danas uručio pomoć.

On kaže da su članovi društva, zbog nemogućnosti organizovanja planinarskih akcija, odlučili da dostavljaju hranu, higijenska sredstava i lijekove starijoj populaciji koja živi u zabačenim dijelovima opštine Pale i mjestima sa slabom putnom infrastrukturom.

Navodeći da članovi „Javorine“ pomažu i onima koji nemaju ili čiji potomci ne žive sa njima u istom mjestu, Terzić je apelovao na ljude da im jave ukoliko poznaju osobe starije od 65 godina bez rodbine, kako bi mogli brzo i adekvatno reagovati.

On je naglasio da su se članovi planinarskog društva dogovorili da do kraja vanrednog stanja djeluju kao volonteri.

„Nikada nam nije bilo potrebnije nego sad da budemo ljudi“, rekao je Terzić.

Stanovnici opštine kojima je potrebna pomoć mogu se obratiti Planinarskom društvu „Javorina“ za pomoć na brojeve telefona 066/149-907 Simo Terzić ili 065/911-710 Ognjen Čvoro.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare