Organizovan stacionarni smještaj za najteže pacijente

0

MILIĆI – U sastavu Specijalne bolnice iz hirurških oblasti kompanije „Boksit“ u Milićima organizovan je stacionarni smještaj za hospitalizaciju zaraženih korona, koji do sada nije primio nijednog pacijenta, izjavio je danas Srni direktor te ustanove Milan Vidović.

On je objasnio da je stacionar organizovan u skladu sa instrukcijama Štaba za vanredne situacije, te ima poseban ulaz i pet kreveta, od kojih je jedan u posebnoj izdvojenoj prostoriji namijenjenoj za intenzivno liječenje.

Vidović je istakao da od neophodne opreme bolnica posjeduje vlastiti respirator, koji je testiran, funkcionalan i dio je opreme na odjeljenju za hirurško-intenzivnu njegu, te dodao da je upućen zahtjev nadležnim institucija Republike Srpske za nabavku još jednog respiratora koji bi služio samo za potrebe stacionarnog smještaja.

„Za nevolju i oba naša anestiziološka aparata imaju respiratore u svome sastavu, pa i njih možemo u slučaju izražene potrebe koristiti za liječenje najtežih pacijenata“, rekao je Vidović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare