Cijena grijanja po starom?

0

Bivši načelnik opštine Pale Slobodan Savić pozvao je građane ove opštine da plaćanje računa za grijanje nastave po starom cjenovniku.Prije nego što je danas predao dužnost novom načelniku Miodragu Kovačeviću, Savić je odlučio da privremeno uskrati saglasnost Javnom preduzeću „Gradske toplane“ Pale na povećanje cijena usluga i pozvao ovo preduzeće da ponovno sagleda sve okolnosti, preispita odluku o povećanju cijena i o tome informiše korisnike svojih usluga, saopšteno je iz opštine Pale.


Savić pojašnjava da „Gradske toplane“ nisu upoznale građane o teškoj situaciji u svom poslovanju, odnosno poskupljenju energenata, dotrajalom sistemu postrojenja, nenaplaćenim dugovanjima kod izvjesnog broja korisnika i ostalim problemima.

Direktor „Gradske toplane“ Pale Nenad Pavlović rekao je Srni da je prije početka sezone grijanja, 15. oktobra, dobio saglasnost od načelnika Savića za povećanje cijene grijanja za 10 odsto samo za stambene objekte.

Pavlović je istakao da su „Toplane“ poskupljenje primjenile i povećale cijenu grijanja sa 1,18 na 1,30 KM za građane, dok su cijene za poslovne prostore ostale 2,70 KM, a za obrazovne i zdravstvene prostore 2,40 KM.

„Prije pet dana smo dobili pismeni zahtjev da se povlači njegova /Savićeva/ prva odluka“, rekao je Pavlović.

On kaže da će, nakon što je danas preuzeo dužnost novi načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević, sa njim tražiti sastanak da vidi da li će ostati nova cijena ili će se morati vratiti na staru cijenu grijanja.

Prema njegovim riječima, ukoliko i novi načelnik ostane pri staroj cijeni grijanja, onda će „Gradske toplane“ naredni račun praviti po starom cjenovniku, a razliku će vratiti građanima.

Pavlović je istakao da je grijanje u Palama dobro, ali da „Gradske toplane“ imaju velika ulaganja na popravci instalacija koje proizvode troškove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare