Odbornicima uručeni sertifikati o dodjeli mandata

0

ZVORNIK – Novoizabranim odbornicima u Zvorniku, koji će u naredne četiri godine sjediti i skupštinskim klupama, danas su uručeni sertifikati o dodjeli mandata.

Predsjednik aktuelnog skupštinskog saziva Vehid Kadrić rekao je da su uručeni i obrasci o prihvaćenom mandatu, o prijemu uvjerenja o dodjeli mandata, te o imovinskom stanju koje odbornici moraju svojeručno popuniti i potpisati.

Uvjerenja o dodijeljenim mandatima uručena su za 20 od 31 odbornika, jer su ostali zbog obaveza bili spriječeni da dođu. NJima će sertifikati biti predati tokom dana ili sutra.

U novom skupštinskom sazivu biće 11 odbornika iz SNSD-a, šest iz SDS-a, po četiri iz DNS-a i koalicije „Naprijed Srpska – SNS“, tri iz SDA, dva iz SP i jedan iz PDP-a.

Kadrić je saopštio da je nosilac odborničke liste SNSD-a Lazar Prodanović, koji je poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, vratio mandat zbog nespojivosti funkcija.

Pretpostavlja se da će iz istog razloga još neki odbornici vratiti mandat. Zamjenski mandati biće određeni u roku od pet dana.

Kadrić je najavio i da bi do kraja mjeseca trebalo da bude održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine Zvornik da bi se što prije bila formirana nova vlast.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare