Predavanje o vještini učenja

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas počela realizacija projekta “Kreativno učenje, mišljenje i rješavanje problema” koji obuhvata oko 500 osnovaca, a namjera je da se ukaže na važnost ugradnje vještine učenja u sistem obrazovanja. Projekat, čija je vrijednost 13.000 KM, realizuje se posredstvom Udruženja građana “Aurora” sa Sokoca.

Profesor Kasim Tatić, koji je održao danas predavanje o kreativnom učenju, rekao je da djeca od najranijeg djetinjstva imaju problem u međusobnim odnosima, te je namjera da se skrene pažnja kako savladati tehniku učenja.

Jedan od ciljeva projekta je da nastavnicima budu prenesena određena saznanja i iskustva do kojih se došlo u dugogodišnjem radu sa djecom, ističe Tatić.

Lejla Sahačić iz međunarodne organizacije “Vorld vižn” rekla je novinarima da ova organizacija već sedam godina realizuje projekte na Sokocu u saradnji sa nevladinim sektorom, vlastima i školama.

U projekat će biti uključeni nastavnici, predstavnici vlasti i nevladine organizacije.

Međunarodna organizacija “Vorld vižn” donator je 70 odsto sredstava za realizaciju projekta o kreativnom učenju, dok je 30 odsto obezbijedila opština Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments