Cijela opština bez struje

0

HAN PIJESAK – Kompletno područje opštine Han Pijesak nema struju i vodu zbog kvara na 35-kilovoltnom dalekovodu izazvanog obilnim snježnim padavinama. Upravnik Poslovnice „Elektrodistibucije“ u Han Pijesku Boban Matić rekao je Srni da su ekipe na terenu i da otklanjaju kvarove, kao i zaposleni u Polovnici elektrodistribucije iz Vlasenice.

Opštinski štab Civilne zaštite uveo je vanredno stanje u opštini Han Pijesak za odbranu od elementarnih nepogoda, tako da su pojačane aktivnosti na čišćenju snijega u kojima učestvuju „Tehnometal“ iz Vlasenice i Šumsko gazdinstvo „Visočnik“.

Zamjenik komandanta štaba Civilne zaštite Mile Golijan rekao je Srni da danas neće biti nastave u Osnovnoj školi „Milan Ilić čiča Šumadijski“ i u Srednjoj školi, jer nema grijanja.

On je napomenuo da svi pravni subjekti na području opštine treba da budu organizovani u borbi protv elementarne nepogode.

Na području opštine Sokolac u kvaru je dalekovod Kaljina tako da struje nema na trafostanicama Drapnići, Išerić brdo, Poretak, Vrhovine, Kalauzovići i u drugim mjestima.

Tehnički rukovodilac na održavanju mreže u sokolačkoj Radnoj jedinici elektrodistrubicije Ljubomir Vasković kaže da je u kvaru dalekovod Novo selo. Struje nema i na dalekovodu Autobaza u mjestu Žljebovi.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare