Čestitke na rezultatima guslarskom društvu „Starina Novak“

0

Načelnik Opštine Pale Miodrag Kovačević čestitao je danas članovima guslarskog društva „Starina Novak“ iz Pala na pobjedi u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na 16. festivalu mladih guslara Republike Srpske koji je održan u Nevesinju.


Član ovog guslarskog društva, mladi guslar Matea Radović osvojio je prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, drugo mjesto pripalo je Miroslavu Samardžiću iz guslarskog društva „Nevesinjska puška“ iz Nevesinja, a treće Nikoli Dakoviću iz guslarskog društva „Vojvoda Vlatko Vuković“ iz Bileće.

Drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji pripalo je guslarskom društvu „Vojvoda Luka Vukalović“ iz Trebinja, a treće guslarskom društvu „Tešan Podrugović“ iz Gacka.

„Načelnik je zadovoljan radom našeg guslarskog društva, donijeli smo dva pehara, jednu zlatnu medalju i dvije plakete“, rekao je Srni predsjednik guslarskog društva „Starina Novak“ Đorđe Rističević.

Prema njegovim riječima, budžetska sredstva koje opština izdvaja za rad društva nisu dovoljna, ali bez njih ne bi mogli napraviti ni ovakve rezultate.

„Skuština grada Istočno Sarajevo nam ne pomaže, a obraćali smo se za pomoć i gradonačelniku Istočnog Sarajeva. Nadam se da će posle ovih rezultata imati malo više razumijevanja, posebno što je naše društvo, nastalo 1977. godine, jedno od najstarih guslarskih društava u bivšoj Jugoslaviji, od koje je starije samo društvo `Filip Višnjić`“, rekao je Rističević.

Festival mladih guslara Republike Srpske, koji je održan 16. avgusta u Nevesinju, prethodi trećem guslarskom festivalu Srbije, Crne Gore i Republike Srpske koji će biti održan 30. avgusta u Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare