Centar za kulturu i sport pred stečajem

0

VLASENICA – U Centru za kulturu i sport opštine Vlasenica pokrenut je predstečajni postupak, a formalno proglašenje stečaja u ovoj ustanovi i formiranje stečajne uprave očekuje se na ročištu koje je zakazano za 4. april, rekao je danas Srni načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović.
Todorović je istakao da je to javno preduzeće godinama bilježilo poslovni gubitak i bilo nelikvidno, pa su zaostale obaveze iz ranijeg perioda dostigle iznos od 70.000 KM, i to u, najvećoj mjeri, po osnovu neisplaćenih plata zaposlenima.

„Kasnilo se nekih 19 neto-plata 2011. i 2012. godine, a onda su radnici podnijeli tužbe za taj period, pa je jedan dio, oko 70 odsto duga, izmiren kroz kreditno zaduženje. Međutim, u 2014. i 2015. godini isplaćena je samo januarska plata iz 2014. i porezi i doprinosi, ali ostale plate nisu“, objasnio je Todorović.

On očekuje da će stečajni postupak u ovoj ustanovi biti završen za nekoliko mjeseci, a u međuvremenu u opštini Vlasenica namjeravaju da formiraju novu ustanovu koja će se baviti tom djelatnošću.

„Centar trenutno zapošljava tri radnika, uključujući i vršioca dužnosti direktora te ustanove, čiji status će biti definisan u toku stečajnog postupka“, rekao je Todorović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare