Budžet za narednu godinu manji za 1,5 odsto od ovogodišnjeg

0

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Vlasenica usvojili su plan budžeta opštine za 2014. godinu u iznosu od 4.520.000 KM, koji je za oko 70.000 KM ili 1,5 odsto manji od predloženog budžeta za 2013. godinu.
Na ponuđeni prijedlog okvirnog plana budžeta, koji je usvojen sinoć oko 23.00 časa, odbornički klubovi su tokom rasprave uložili više od 30 amandmana, od kojih je znatan broj i prihvaćen.

Načelnik opštine Dragoslav Todorović rekao je novinarima da usvojenim amandmanima budžetski okvir nije značajnije uvećan, te da se dodatna sredstva mogu obezbijediti uvećanjem nekih prihodovnih stavki, prije svega od prihoda na porez na nepokretnosti i PDV-a.

“Realno smo sagledali mogućnosti ostvarivanja budžetskih prihoda i zatvorili finansijsku konstrukciju između prihoda i rashoda”, rekao je Todorović.

Budžet opštine Vlasenica za 2014. podržali su odbornici skupštinske većine, koju čine SDS, PDP, SRS “Dr Vojislav Šešelj” i SNS, dok su protiv bili odbornici SNSD-a.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Kraljević novinarima je rekao da je budžet isključivo potrošački i da u njemu nema planiranih sredstava za kapitalne investicije.

“Sva sredstva su, uglavnom, planirana za plate zaposlenih i mislimo da u narednoj godini sadašnja vlast nije planirala da uradi ništa u ovom gradu, kao što nije uradila ni u ovoj 2013. godini”, rekao je Kraljević.

Odbornici vlaseničke Skupštine usvojili su i odluku o platama funkcionera opštine Vlasenica, kojom su plate načelnika opštine, zamjenika načelnika, te predsjednika i potpredsjednika Skupštine umanjene u prosjeku za 20 odsto, u skladu sa novim Zakonom o statusu funkcionera jedinica lokale samouprave.

Odlukom odbornika umanjena je i odbornička naknada sa 500 KM na 400 KM.

Na sjednici su imenovani vršioci dužnosti načelnika resornih opštinskih odjeljenja, s obzirom da su, zbog političkih sporenja u vlaseničkoj Skupštini i izostanka dogovora o tom pitanju, te poslove privremeno obavljali opštinski službenici, prema ovlašćenju načelnika Dragoslava Todorovića.

Skupštinska većina donijela je odluku da razriješi dužnosti direktora Doma zdravlja u Vlasenici Slavicu Glišić, a umjesto nje na tu funkciju predložen je Radojica Maksimović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments