Brigadni general Erne Šipoš posjetio Osnovnu školu i Srednjoškolski centar

0

Načelnik štaba EUFOR-a, brigadni general Erne Piter Šipoš posjetio je danas Osnovnu školu i Srednjoškolski centar na Palama u okviru školskog takmičenja iz likovne kulture koje organizuje EUFOR-ovo odjeljenje za informisanje pri kancelariji za odnose s javnošću.

Koordinator projekta Almina Bašić rekla je Srni da su ovo jedine škole koje će posjetiti brigadni general EUFOR-a u okviru projekta s obzirom na to da su njihovi učenici jedni od najaktivnijih u BiH.

„Zato smo odlučili da general Šipoš upravo posjeti Osnovnu školu i Srednjoškolski centar Pale. Učenicima smo podijelili i prigodne poklone, a nekoliko radova koji su već gotovi uzeli smo sa željom da neki od njih dobiju i nagrade na kraju takmičenja“, rekla je Bašićeva.

Ona je navela da se ove godine EUFOR školsko takmičenje organizuje šesti put. „Tema ovogodišnjeg takmičenja je olimpijski duh – duh zajedništva, s obzirom da je ovo godina Olimpijade i da se Olimpijske ljetne igre održavaju u Londonu. Tema je jedinstvena za sve uzrasne grupe, a uobičajeno je da kroz ove naše projekte približimo djecu BiH EU“, objasnila je Bašićeva.

EUFOR školsko takmičenje projekat je na nivou BiH koji omogućava učenicima da izraze kreativnost kroz likovne radove i projekte u zajednici. Nagrade su, kao i svake godine, raznovrsne i mnogobrojne, a obezbjeđuju ih brojne ambasade i nacionalni kontingenti u sastavu EUFOR-a.

„Prošle godine imali smo oko 40 individualnih nagrada za učenike osnovnih škola. Ove godine imamo jednu novinu – uveli smo takmičenje i za sve studente državnih univerziteta, a 15 najboljih imaće priliku da putuju u Švajcarsku. Nagradu je obezbijedila Ambasada te zemlje u BiH“, naglasila je Bašićeva.

Školsko takmičenje traje od marta 2011. do 20. aprila ove godine. Svi radovi će biti prikupljeni u ovom mjesecu, potom će biti izvršena selekcija najboljih i finalni izbor pobjednika, a ceremonija dodjele nagrada biće održana u maju, u kampu Butmir, u Sarajevu.

Šipoša je u Osnovnoj školi Pale dočekao direktor ove školske ustanove Željko Forcan, a u Srednjoškolskom centru direktor Dragomir Jovanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare