Blaga zima omogućila izuzetne rezultate poslovanja

0

HAN PIJESAK – Šumsko gazdinstvo /ŠG/ “Visočnik” iz Han Pijeska u prva tri mjeseca ove godine izvršilo je plan u fazi sječe 162 odsto, a u fazi otpreme 134 odsto, a ovakvom obimu proizvodnje i dobiti pogodovala je blaga zima bez snijega.

“Plan sječe i otpreme u ŠG `Visočnik` za prva tri mjeseca ispunjen je i prebačen, što nije zabilježeno godinama unazad, možda čak i od osnivanja Gazdinstva”, rekao je direktor ŠG “Visočnik” Janko Golijan.

Prema njegovim riječima, u ovom periodu prodata su 24.747 metra kubna robe, te je od prodatih šumskih drvnih sortimenata ostvarena dobit od 144.000 KM.

Do ove godine radnici Šumskog gazdinstva, zbog velikih snježnih padavina, nisu mogli obavljati posao u fazi sječe i otpreme.

“U ovom periodu najčešće se pribjegavalo kolektivnom godišnjem odmoru kako bi se smanjili gubici. Ovakva zima se ne pamti u posljednjih stotinu godina, kao ni ovakvi rezultati ŠG `Visočnik`”, rekao je Golijan.

On je naglasio da ŠG “Visočnik” dobre rezultate poslovanja želi podijeliti sa sugrađanima, pa je odlučilo da pomogne srednjoškolcima koji u maju idu na ekskurziju.

“Gazdinstvo će sponzorisati svakog učenika po 100 KM, što ukupno iznosi 5.100 KM”, istakao je Golijan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments