Bjelica: Gradonačelnik iz SDS-a

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada Istočnog Sarajeva biće iz SDS-a i to je konačno, tvrdi funkcioner ove stranke Milovan Bjelica. Bjelica, koji je predsjednik Opštinskog odbora SDS-a na Sokocu, rekao je Srni da gradonačelnik Istočnog Sarajeva ne može biti iz PDP-a, pojasnivši da je njegova stranka ranije dogovorila sa PDP-om da podrže kandidate SDS-a za načelnike u šest opština u tom gradu na proteklim lokalnim izborima, ali da to nije ispoštovano.
„Uz to, napravili su skupštinsku većinu sa SNSD-om u Istočnom Novom Sarajevu“, naglasio je Bjelica i dodao da su PDP-u ponuđena mjesta zamjenika gradonačelnika i jednog potpredsjednika Skupštine i da je na njima da li će tu ponudu da prihvate ili ne.

Prema njegovim riječima, SDS ima većinu u Skupštini grada i predložiće kandidate za gradonačelnika i predsjednika Skupštine Grada.

On nije mogao da saopšti ko su najozbiljniji kandidati za ta mjesta, istakavši da ih ima pet-šest.

Do polovine marta trebala bi da bude održana konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo. PDP traži mjesto gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i načelnika jednog odjeljenja.

Centralna izborna komisija BiH je ovjerila kandidatske liste za odbornike u Skupštini grada Istočno Sarajevo, u kojoj će biti 16 odbornika SDS-a, sedam SNSD-a, pet PDP-a i po jedan Pokreta za naš grad Pale, NDS-a i Srpske radiklane stranke „Dr Vojislav Šešelj“.

Skupština grada Istočno Sarajevo ima 31 odbornika, od kojih opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, pet daje Istočno Novo Sarajevo, a po tri odbornika Istočni Stari Grad i Trnovo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare