Besplatna škola skijanja na Jahorini za djecu sokolačkog vrtića

0

SOKOLAC – Grupa od 26 mališana iz sokolačkog vrtića u narednih pet dana pohađaće besplatnu školu skijanja na Jahorini u skladu sa sporazumom postignutim sa šest opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, rekla je direktor ove ustanove Biljana Kosorić.

Prema njenim riječima, mališani iz ove ustanove učestvuju u programu besplatnog skijanja već treću godinu u saradnji sa Olimpijskim centrom „Jahorina“, Vladom Republike Srpske, gradom Istočno Sarajevo i opštinom Sokolac.

Ona je navela da će djeca odlaziti na Jahorinu u pratnji četiri vaspitačice i da će na planini boraviti od 10.00 do 14.00 časova.

„Naša djeca iz srednje i starije vrtićke grupe ove godine koristiće pogodnost odlaska na Jahorinu od danas do 28. februara. Omogućeni su im besplatan prevoz i ski-karte“, rekla je Kosorićeva novinarima.

Milena Delić, majka djeteta koje pohađa vrtić, pohvalila je ovaj program, navodeći da će djeca provesti pet dana na Jahorini, gdje će učiti skijati uz profesionalne instruktore i ski-opremu.

„Mnogi roditelji nikad ne bi mogli poslati dijete na Jahorinu i zato ovaj koristan projekat treba iskoristiti“, istakla je Delićeva.

Sporazum koji omogućava besplatno skijanje za djecu sa područja grada Istočno Sarajevo potpisan je početkom januara na Jahorini.

Sa načelnicima šest gradskih opština sporazum je potpisao direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić u prisustvu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare