Bazar za prikupljanje novčanih sredstava za Ivanu Bjelogrlić i Boška Gugletu

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Na Trgu Republika Srbija u Istočnom Novom Sarajevu organizovan je humanitarni bazar za prikupljanje novčanih sredstava za nastavak liječenja Ivane Bjelogrić iz Istočnog Sarajeva i sedmomjesečnog Boška Guglete iz Srbije.

Za nastavak liječenja petogodišnje Ivane Bjelogrlić potrebno je oko 50.000 evra, a za liječenje Boška Guglete, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan, potrebno je 2,5 miliona evra.

Organizator humanitarnog bazara Dajana Šipovac izjavila je Srni da je za liječenje Boška i Ivane potrebno obezbijediti veliku suma novca, ali vjeruje da humanost građana ni ovaj put neće izostati, te da će i ova akcija biti uspješno realizovana.

Prema njenim riječima, zainteresovani mogu da kupe različite vrste slatkih i slanih peciva, ručno rađen nakit, garderobu, knjige, kozmetiku, igračke, različite domaće sokove, zimnicu i slično.

„Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da će biti veliki odziv, a zadovljoni smo kako je počelo. Nadam se da će i druge opštine da nas prate, kako bismo u što kraćem roku prikupili što više novčanih sredstava za njihovo liječenje“, istakla je Šipovac.

Ona je napomenula da će prikupljena sredstva ravnomjerno da budu podijeljena i već sutra bi trebalo da budu uplaćena na račune za liječenje Boška i Ivane.

Šipovac je dodala da je za liječenje malog Boška Guglete tokom jula aktivan „M:tel“ humanitarni broj 1432.

Svi koji žele da pomognu to mogu da učine uplatom na namjenski žiro ručun za Ivanu Bjelogrlić 154-102-9988-405-703 u Inteza Sanpaolo banci /Intesa Sanpaolo banka/ Sarajevo.

Ona je napomenula da je ovaj bazar podržalo Humanitarno udruženje „Oplemeni srce“ iz Istočnog Sarajeva.

Svi zainteresovani mogu da posjete bazar do 21.00 čas, a građani mogu da za svaku stvar doniraju onoliko novca koliko sami procijene vrijednost nekog artikla.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare