„Арт дел ест“ на музичко-поетској вечери

0

ХАН ПИЈЕСАК – На Хан Пијеску одржано је музичко-поетско вече вокално-инструменталног састава „Арт Дел Ест“ из Косовске Митровице у оквиру „Видовданских свечаности“.

Директор установе Центар за омладину и спорт „Поглед“ Татјана Јањић рекла је да „Арт Дел Ест“ његује традиционалне пјесме Србије и региона, као и поезију домаћих пјесника и пјесме евергрина.

Публици на Хан Пијеску представили су вокал и рецитатор Бошко Миловановић и пијаниста Петар Илић.

Миловановић, који је професор методике наставе српског језика и књижевности на Учитељском Факултету у Призрену-Лепосавић , рекао је новинарима да са колегом Илићем, професором методике клавира, наступа широм Србије и региона, па и у иностранству.

Он је навео да је публика на Хан Пијеску слушала пјесме из Врања, са Косова и Метохије и из других крајева, желећи да прикажу разноликост мелоса једног, истог језика.

„Видовданске свечаности“ завршавају се у уторак, 25. јуна, дуодрамом Јована Јањића „Патријарх Павле – бити човек међу људима и нељудима“ у којој Милан Малбаша тумачи лик блаженопочившег патријарха Павла, а Александар Дунић новинара који разговара са Његовом Светости.

Организатор „Видовданских свечаности“ је Центар за омладину и спорт „Поглед“.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare