Akademija scenskih umjetnosti biće najsnažnija škola režije

0

ANDRIĆGRAD – Direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica rekao je Srni da će Akademija scenskih umjetnosti u Andrićgradu, koja će prve studente primiti u oktobru, biti najopremljenija i najsnažnija škola režije i glume u regionu.

„Veoma je važno što predsjednik Srpske Milorad Dodik podržava Fakultet lijepih umjetnosti“, rekao je Kusturica, nakon što je sa Dodikom i direktorom Andrićgrada Perom Petrovićem obišao kompleks Andrićgrada, u čijem sastavu se nalazi i zgrada Fakulteta lijepih umjetnosti.

Kusturica je rekao da je ovo redovna posjeta predsjednika Srpske Andrićgradu tokom koje su donesene odluke da sve što je ranije dogovoreno bude i realizovano.

„Jedna od tih odluka je i fondacija, kao i književna i istorijska nagrada koja će biti dodjeljivana pri Andrićevom institutu“, rekao je Kusturica.

On je istakao da je predsjednik Srpske danas obišao i pozorište koje bi trebalo da bude spremno do kraja godine, a uređenje enterijera trebalo bi da počne za mjesec dana.

Kusturica je istakao da je planirano da naredne godine na sceni pozorišta u Adrićgradu i venecijanskog pozorišta „La Feniće-Verdijana“ istovremeno bude izvedena premijera opere „Na Drini ćuprija“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare