U vrtiću trenutno 30 djece više nego lani

0

SOKOLAC – U sokolačkom vrtiću trenutno boravi 80 mališana raspoređenih u šest grupa, što je za tridesetoro djece više nego u istom periodu prošle godine, rekla je Srni direktor ove ustanove Biljana Kosorić.

Ona je naglasila da Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje radi u skladu sa svim propisanim zaštitnim mjerama koje su predložili Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Republički i Opštinski štab za vanredne situacije i resorna ministarstva Republike Srpske.

Kosorićeva smatra da je u ovom periodu više djece na boravku u vrtiću zbog ranije pauze izazvane širenjem virusom korona i smanjenja broja odlazaka roditelja na godišnje odmore van mjesta boravka.

„Na konkurs za prijavu djece u pedagošku 2020/2021. godinu prijavljeno je 65 djece, a roditelji 80 mališana su obnovili ugovor, što je ukupno 145 zainteresovanih za boravak ovom vrtiću u narednoj godini“, naglasila je Kosorićeva.

Prema njenim riječima, vrtić je jedina vaspitno-obrazovna ustanova koja u ovom periodu radi na području opštine Sokolac.

Kosorićeva je navela da način rada i sprovođenje vaspitno-obrazovnog programa za korisnike ovog dječijeg vrtića zavisi od dalje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj i na području opštine Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare