Aleksa Koroman – predsjednik Konferencije beba

0

Na Palama je izabrano tročlano Predsjedništvo beba u okviru manifestacije „Konferencija beba“ na koju je ove godine zbog situacije u vezi sa virusom korona elektornskim putem prijavljeno 120 najmlađih stanovnika ove opštine.

Tročlano Predsjedništvo čine predsjednik, najmlađa beba Aleksa Koroman rođen 22. juna, te blizanci rođeni dan ranije Kalina i Filip Jovković, koji su potpredsjednici.

Ivana Samardžić i Marija Janković su najstarije bebe učesnici koje imaju dvije godine, a za specijalnu nagradu za najviše braće i sestara izabrana je Marija Udovičić, rođena 7. maja.

Nevena Koroman, majka najmlađe bebe, zahvalila je opštini Pale za prigodan poklon, izrazivši zadovoljstvo što je Aleksa izabran za predsjednika.

Predsjednik komisije ove manifestacije Igor Ikonić rekao je novinarima da su danas posjetili porodice tročlanog Predsjedništva i lično uručili nagrade zbog epidemiološke situacije i uz poštovanje mjera i preporuka.

„Obezbijedili smo nagrade za sve bebe jer nismo htjeli nikoga da izostavimo, a bilo je 120 prijavljenih. Iako je malo na drugačiji način organizovana ove godine, `Konferencija beba` je uspjela da zadrži tradiciju“, istakao je Ikonić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uručio je poklon prilikom posjete porodici Koroman i poželio im sve najbolje u životu, istakavši da ovom manifestacijom promovišu rađanje djece, kao i buđenje svijesti kod ljudi koliko je porodica značajna za društvo.

Jugović je naveo da su u selu Bljuštevac, kod Mokrog, posjetili porodicu Udovičić sa petoro djece, naglasivši da oni imaju najveće bogatstvo, te ih odlikuje rad, ljubav i harmonija.

„Konferencija beba“ je tradicionalna manifestacija koju lokalne zajednice u Republici Srpskoj organizuju u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare