Uručena donacija za Planinarski dom na „Crvene stijene“ Romaniji

0

SOKOLAC – Opštinska organizacija Crvenog krsta Sokolac donirala je Planinarskom domu „Crvene stijene“ na Romaniji deke, posuđe i higijenska sredstva.

Sekretar sokolačkog Planinarskog društva „Glasinac“ Vera Mijatović izrazila je zahvalnost za pomoć u sredstvima neophodnim za potrebe planinara i njihovih gostiju pri pohodima na Romaniju.

Ona je naglasila da su planinari ovog društva uvijek na raspolaganju za volonterske aktivnosti i saradnju sa Crvenim krstom.

Sekretar Crvenog krsta opštine Sokolac Draženko Vukojičić najavio je da će ova humanitarna organizacija, u susret obilježavanju 30 godina postojanja Crvenog krsta Republike Srpske, uručiti i poklon-obuću za sve mališane u sokolačkom vrtiću.

On je rekao da će Crveni krst opštine Sokolac podijeliti i osnovne životne namirnice za penzionere i za porodice boračkih kategorija slabog materijalnog stanja, te za lica u stanju socijalne potrebe u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Sokolac.

„Obezbijedili smo oko 3,5 tone osnovnih prehrambenih proizvoda zahvaljujući prijateljima u Srbiji, ali očekujemo da riješimo problem prevoza“, naglasio je Vukojičićeva.

Planinarski dom „Crvene stijene“ na Romaniji izgrađen je realizacijom više projekata uz podršku opštine Sokolac, grada Istočno Sarajevo, više preduzeća i međunardnih organizacija te vlastitim radom sokolačkih planinara.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare