U Beogradu promovisana zbirka pjesama “Iskre” Branislava Ilića

0

Na nedavno održanom  60. međunarodnom sajmu knjige u Beogradu na štandu izdavača “Sveta knjige” promovisana je i zbirka pjesama “Iskre” našeg sugrađanina Branislava Ilića.

Ovo je druga po redu knjiga Branislava ilića, prva “Da sjećanja ne sagore” je objevljena 2013. godine.

Izdavač se odlučio da u hali 1 na svom štandu zajedno promoviše “Iskre”, Branislava Ilića dugogodišnjeg direktora SRNE i sabrane pjesme “Vrata vjetrena” poznatog pjesnika Vuka Krnjevića, dobotnika brojnih pjesničkih nagrada, a javnosti poznatog kao dugogodišnjeg književnog kritičara u listu Politike i urednika kultnih serija Otpisani i Salaš u malom ritu na RTS-u.

Odgovorni urednik “Sveta knjige” Stevo Ćosović rekao je, otvarajući promociju, da ovu dvojicu pjesnika veže zajednička zavičajna propadnost, jer je Vuk Krnjević rođen u Sarajevu.

Govoreći o knjizi “Iskre” njen recenzent pjesnik Nedeljko Babić je istakao da je ova knjiga kao i prethodna podijeljena po svojoj tematici u tri cjeline, a to su ljubavne, zavičajne i otadžbinske iskre, a da otadžbinske iskre podjednako sjevaju u sva tri ciklusa.

O sabranim pjesmama “Vrata vjetrena” govorio je poznati umjetnik Zoran Bundalo, ističući da je na preko 400 stranica ove knjige ispisana sudbina, ne pjesnika, nego sudbina jednog naroda.

(www.palelive.com)

Postavi komentar