U Beogradu promovisana zbirka pjesama „Iskre“ Branislava Ilića

0

Na nedavno održanom  60. međunarodnom sajmu knjige u Beogradu na štandu izdavača „Sveta knjige“ promovisana je i zbirka pjesama „Iskre“ našeg sugrađanina Branislava Ilića.

Ovo je druga po redu knjiga Branislava ilića, prva „Da sjećanja ne sagore“ je objevljena 2013. godine.

Izdavač se odlučio da u hali 1 na svom štandu zajedno promoviše „Iskre“, Branislava Ilića dugogodišnjeg direktora SRNE i sabrane pjesme „Vrata vjetrena“ poznatog pjesnika Vuka Krnjevića, dobotnika brojnih pjesničkih nagrada, a javnosti poznatog kao dugogodišnjeg književnog kritičara u listu Politike i urednika kultnih serija Otpisani i Salaš u malom ritu na RTS-u.

Odgovorni urednik „Sveta knjige“ Stevo Ćosović rekao je, otvarajući promociju, da ovu dvojicu pjesnika veže zajednička zavičajna propadnost, jer je Vuk Krnjević rođen u Sarajevu.

Govoreći o knjizi „Iskre“ njen recenzent pjesnik Nedeljko Babić je istakao da je ova knjiga kao i prethodna podijeljena po svojoj tematici u tri cjeline, a to su ljubavne, zavičajne i otadžbinske iskre, a da otadžbinske iskre podjednako sjevaju u sva tri ciklusa.

O sabranim pjesmama „Vrata vjetrena“ govorio je poznati umjetnik Zoran Bundalo, ističući da je na preko 400 stranica ove knjige ispisana sudbina, ne pjesnika, nego sudbina jednog naroda.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare