Počele pripreme za “Pohod u Pjenovac”

1

VLASENICA – Planinarsko društvo “Acer” iz Vlasenice pozvalo je danas sve planinare iz regiona da učestvuju u tradicionalnom “Pohodu u Pjenovac 2019”, koji će biti održan 3. februara.
Predsjednik planinarskog društva “Acer” Dragan Ilić rekao je Srni da su pripreme za pohod već počele i da se ove godine očekuje više od 1.000 učesnika iz regiona.

Ilić, koji je i vođa organizacionog tima manifestacije, dodao je da organizatori, desetak dana prije pohoda, imaju prijavljene rezervacije za smještaj 17 planinarskih društava.

“Očekujemo veliki broj gostiju, lijepu i snježnu stazu. Ove godine snijeg je veći nego ranije, tako da će ambijent biti vrhunski”, rekao je Ilić.

Ilić je istakao da će ove godine dužina staze biti između 16 i 17 kilometara i da će članovi “Acera” organizovati nekoliko akcija gaženja snijega kako bi staza bila dobro pripremljena za učesnike pohoda.

Prvi pohod na ovoj planinarskoj dionici održan je 1972. godine pod nazivom “Memorijal Slaviše Vajnera Čiče”.

Nakon rata pohod je obnovljen pod nazivom “Pohod u Pjenovac” i održava se svake prve nedjelje u februaru.

(www.palelive.com / Srna)

1
Postavi komentar

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Pilot

Prvo da se razjasni . Koim povodom. Jel kad je Tito odlučio da ubije Čiču jer se nije slagao da ostavi narod ustašama na milost i nemilost ? Ako je samo planinarska šetnja na čistom vazduhu apsolutno podržavam. Samo da skrenem pažnju da se omladini ne ispira mozak…